Effectieve micro-organismen in cosmetische producten

Creme selber machen Emulsionen
Creme selber machen - Emulsionen rühren

Cosmeticafabrikanten – of het nu industriële of particuliere hobbyfabrikanten zijn – doen er natuurlijk alles aan om de ontwikkeling of verspreiding van micro-organismen in crèmes en dergelijke te voorkomen. Deze ziektekiemen zouden immers de balans van onze lichaamseigen micro-organismen verstoren.

We hebben een film van micro-organismen op onze huid die waardevolle diensten verleent en onze huid gezond en stralend houdt. Dit laagje micro-organismen mag niet worden verstoord door schadelijke “vreemde kiemen” – daarom worden cosmetica geconserveerd. Conservering voorkomt de verspreiding van verschillende micro-organismen die onze huid kunnen beschadigen. Er zijn echter ook micro-organismen die de huid niet uit balans brengen, integendeel: gezonde micro-organismen zorgen voor een evenwichtig milieu en houden onze huid stralend mooi. Dit wordt gebruikt in de vorm van zogenaamde EffectieveMicro-organismen (Effective Microorganisms®EM®), die nu ook in cosmetische producten worden gebruikt.

Effectieve micro-organismen voor een gezonde en mooie huid

kosmetik selber machenDe cosmetische producten bevatten een speciaal mengsel van microben waarvan wordt gezegd dat ze een positief effect hebben op de natuurlijke functies van de huid. Een merk dat dergelijke verzorgingsproducten aanbiedt is EMIKO met de EMIKO® Care serie. Volgens de wettelijke voorschriften worden er geen levende EM Effectieve Micro-organismen® gebruikt. De verzorgingsproducten van het merk zijn naar verluidt geschikt voor alle huidtypen, of het nu gaat om een droge huid, een normale huid, een gevoelige huid of een rijpere huid. De schoonheid van de huidverzorgingsproducten zit niet alleen in de innovatieve EM Effectieve Micro-organismen® in de vorm van EM-X® Ceramics, maar ook in de natuurlijke en hoogwaardige ingrediënten die het bedrijf gebruikt. Karitéboter, plantaardige oliën en andere natuurlijke grondstoffen vormen de basis van de cosmetische producten. Bovendien worden de huidverzorgingslijnen van EMIKO met de hand gemaakt in kleine fabrieken en zijn daardoor iets bijzonders op zich. Als hobbyfabrikant kunnen we natuurlijk niet aan Effectieve Micro-organismen komen, dus het is fijn dat we de cosmeticaproducten in ieder geval met een gerust hart kunnen kopen. Het assortiment omvat de volgende producten:

  • Reinigingsmelk
  • Gezichtstoner
  • Lotions en crèmes
  • Alkaliserend bad
  • Tandpasta
  • Zeep
  • Vloeibare zeep
  • Lipverzorgend product

Het assortiment zal in de nabije toekomst zeker worden uitgebreid.

Grondstoffen en ingrediënten voor je zelfgemaakte cosmetica en doe-het-zelf zeepjes

De verzending is snel, de selectie vetten, oliën, wassen, essentiële oliën, parfumoliën, cosmetische grondstoffen en accessoires is enorm en de service is betrouwbaar.

Seifen ganz einfach selber machen

Met het ebook van naturseife-und-kosmetik ontdek je hoe je gemakkelijk je eigen zeep kunt maken: