Elemi – Etherische olie

Ätherisches Elemiöl in Seifen und Cremes

Räucherwerk Myrrhe
© unpict – Fotolia.com

Elemi (Canarium luzonicum)

Räucherwerk ElemiDeze olie wordt verkregen uit de hars van de elemiboom (die behoort tot de balsemboomfamilie) door middel van extractie en stoomdestillatie en heeft een kruidige, citroenachtige geur. Ze heeft een lange geschiedenis in de huidverzorging. De oude Egyptenaren waren al bekend met elemi en gebruikten het om hun doden te balsemen. Het wordt ook al sinds de oudheid aan zalven toegevoegd, omdat het antiseptisch is en de groei van gezond weefsel bevordert. Essentiële olie van elemi kan de vorming van littekens ondersteunen en kan later worden gebruikt om de gevoelige huid te verzorgen. Vanwege de aangename geur wordt het tegenwoordig vaak gebruikt in parfums en cosmetica.

Elemi als wierook

De hars van de elemiboom wordt ook vaak gebruikt als wierook. Hiervoor wordt de bast van de boom ingesneden en wordt de hars verzameld. Dit kan dan uitharden in de lucht en wordt dan in deze vorm gebruikt als wierook.

Wat je nog meer moet weten

Harmonie met andere geuren: Elemi gaat goed samen met lavendel, geranium en neroli.

Gebruik in huidverzorging: Elemi is bijzonder geschikt voor de gevoelige huid.

Lees altijd het artikel “Waar moetje op letten bij het gebruik van essentiële oliën” voordat je een van de oliën gebruikt!

Grondstoffen en ingrediënten voor je zelfgemaakte cosmetica en doe-het-zelf zeepjes

De verzending is snel, de selectie vetten, oliën, wassen, essentiële oliën, parfumoliën, cosmetische grondstoffen en accessoires is enorm en de service is betrouwbaar.

Seifen ganz einfach selber machen

Met het ebook van naturseife-und-kosmetik ontdek je hoe je gemakkelijk je eigen zeep kunt maken: