Immortelle etherische olie

Ätherisches Öl in Seifen und Kosmetik

© Marnel Tomić - Fotolia.com

Immortelle essentiële olie heeft een kruidachtige, zoete geur en heeft een ontstekingsremmende, kalmerende en regenererende werking en wordt gebruikt als toevoeging in cosmetica in vele toepassingsgebieden.

Immortelle etherische olie

Immortelle komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied en gedijt uitstekend op onvruchtbare grond. De essentiële olie wordt gedestilleerd uit het kruid zelf en uit de bloemblaadjes. Ze heeft een kruidige en licht balsamico geur. Immortelle absolue daarentegen ademt de geur van het mediterrane landschap. Immortelle essentiële olie wordt gebruikt in aromatherapie om innerlijke spanning en angst te verlichten. Hoewel immortelle soms wordt gebruikt voor darmproblemen, moet het met voorzichtigheid worden gebruikt, omdat het krampen kan veroorzaken.

Immortelle essentiële olie in cosmetica

In massageoliën, crèmes en zepen heeft het een ontstekingsremmend effect, het verlicht acne en psoriasis en helpt wonden sneller te genezen. Immortelle etherische olie zou ook het weefsel strakker kunnen maken en is daarom geschikt als toevoeging in crèmes en lotions om huidverslapping tegen te gaan.

Wat je nog meer moet weten

  • INCI: Helichrysum Italicum bloemenolie
  • Botanische naam: Helichrysum italicum
  • Extractie: Stoomdestillatie
  • Plantendeel: Kruid
  • Geurnoot: Hart-basisnoot
  • Harmonie met andere geuren: Zowel citrus- als bloemengeuren harmoniëren met immortelle olie. Ylang-ylang en cipres kunnen echter ook goed gebruikt worden in combinatie met immortelle essentiële olie.
  • Waarschuwingen: De etherische olie mag slechts spaarzaam worden gebruikt in kamergeuren , omdat bekend is dat het in hoge concentraties de stemming kan temperen.
  • Gebruik: Immortelle essentiële olie is huidverzachtend, ontstekingsremmend en regenererend. Ze is daarom zeer geschikt voor acne en neurodermitis.

Lees altijd eerst het artikel “Waar moetje op letten bij het gebruik van essentiële oliën” voordat je een olie gaat gebruiken!

Grondstoffen en ingrediënten voor je zelfgemaakte cosmetica en doe-het-zelf zeepjes

De verzending is snel, de selectie vetten, oliën, wassen, essentiële oliën, parfumoliën, cosmetische grondstoffen en accessoires is enorm en de service is betrouwbaar.

Seifen ganz einfach selber machen

Met het ebook van naturseife-und-kosmetik ontdek je hoe je gemakkelijk je eigen zeep kunt maken: