Essentiële gemberolie

Olga Meier-Sander / pixelio.de

Gember (Zingiber officinale)

Olga Meier-Sander / pixelio.de
Olga Meier-Sander / pixelio.de

Gember komt oorspronkelijk uit China en India en is voor het eerst onze keukens binnengeslopen. Zijn onmiskenbare smaak geeft veel voedingsmiddelen een heel speciale smaak en is eetlustopwekkend en verwarmend. Gember is bijzonder effectief gebleken als middel tegen misselijkheid.

De olie, verkregen door stoomdestillatie, heeft een frisse, fruitige, citroenachtige geur en harmonieert perfect met citrusgeuren. Ze heeft een stimulerend effect op de ziel.

Gemberolie in cosmetica en zeep

De essentiële olie van gember in zeep werkt zowel ontspannend als verfrissend en is geschikt voor alle huidtypes, inclusief de gevoelige huid.

Gemberthee tegen verkoudheid

De gemberbol zelf heeft bewezen effectief te zijn tegen verkoudheid. Om een lekkere gemberthee te maken, snijd je een stuk gemberwortel, ongeveer zo groot als een walnoot, in dunne plakjes en giet je er heet water over. De thee moet minstens 10 minuten trekken. Ondertussen kun je een halve citroen uitpersen. Als het gemberwater een beetje is afgekoeld, roer je er een theelepel honing door. Voeg dan het verse citroensap toe. Het ideale drankje tegen verkoudheid is klaar!

Wat je nog meer moet weten

Harmonie met andere geuren: Gemberolie harmonieert met citrusgeuren, vooral sinaasappel.

Waarschuwingen: Gemberolie mag niet gedronken worden!

Gebruik in huidverzorging: Essentiële gemberolie is geschikt voor alle huidtypes.

Lees altijd het artikel “Waar moetje op letten bij het gebruik van essentiële oliën” voordat je een van de oliën gebruikt!

Grondstoffen en ingrediënten voor je zelfgemaakte cosmetica en doe-het-zelf zeepjes

De verzending is snel, de selectie vetten, oliën, wassen, essentiële oliën, parfumoliën, cosmetische grondstoffen en accessoires is enorm en de service is betrouwbaar.

Seifen ganz einfach selber machen

Met het ebook van naturseife-und-kosmetik ontdek je hoe je gemakkelijk je eigen zeep kunt maken: