Iriswortel – Etherische olie

Ätherisches Öl in der Naturseife und in hangemachten Kosmetika

Cajeput

Iriswortel (Iris palladia)

CajeputDe essentiële olie wordt gewonnen uit de wortel van de iris (iris palladia) door middel van fermentatie. Het wordt gebruikt in aromatherapie, geneeskunde en vooral in de cosmetica-industrie. Moeders kennen iris meestal als violette wortel. De plant vergemakkelijkt het doorkomen van tandjes voor baby’s en helpt over het algemeen bij kiespijn. De geur wordt beschreven als mystiek, zacht en bloemig. In combinatie met andere oliën heeft iriswortel de eigenschap om de vluchtige geuren te binden. Iriswortel voorkomt onzuiverheden in de huid en geeft een stralend frisse teint.

Wat je nog meer moet weten

Door de lage opbrengst bij het extraheren van de etherische olie van de orriswortel is de olie erg duur en wordt daarom zelden gebruikt bij de productie van zeep. De olie kan echter wel worden gebruikt in crèmes en dergelijke, omdat een paar druppels meestal al genoeg zijn om het cosmetische product te parfumeren.

Gebruik in huidverzorging: In principe kan de etherische olie voor alle huidtypes gebruikt worden.

Lees altijd eerst het artikel “Waar moetje op letten bij het gebruik van essentiële oliën” voordat je een van de oliën gebruikt!

Grondstoffen en ingrediënten voor je zelfgemaakte cosmetica en doe-het-zelf zeepjes

De verzending is snel, de selectie vetten, oliën, wassen, essentiële oliën, parfumoliën, cosmetische grondstoffen en accessoires is enorm en de service is betrouwbaar.

Seifen ganz einfach selber machen

Met het ebook van naturseife-und-kosmetik ontdek je hoe je gemakkelijk je eigen zeep kunt maken: