Maak je eigen massagekaarsen (doe het zelf)

DIY Kosmetik: Massagekerzen als Geschenk

Massagekerzen selber machen

Een massage is bijzonder ontspannend en rustgevend. Maar je hoeft niet altijd klassieke massageolie te gebruiken voor een massage thuis. Massagekaarsen zijn een geweldig alternatief voor een ontspannende massage in het comfort van je eigen huis. Massagekaarsen zijn geweldig voor een rustgevende massage. Met heel weinig vetten en oliën kun je zelf prachtige massagekaarsen maken en ze gebruiken voor een ontspannende massage met warme olie.

Wat zijn massagekaarsen?

Massagekaarsen zijn al een tijdje helemaal in. Ze zijn nu verkrijgbaar bij veel verschillende fabrikanten en je kunt kiezen uit verschillende geuren, kleuren en ontwerpen. De geparfumeerde massagekaarsen hebben zelfs hun weg gevonden naar kuuroorden en schoonheidssalons. Geen wonder, want massagekaarsen suggereren pure luxe en zijn daarom meestal verkrijgbaar voor een niet bepaald lage prijs. Maar waarom kopen als je ook je eigen massagekaarsen kunt maken?

De kaarsen zijn natuurlijk geschikt voor persoonlijk gebruik, bijvoorbeeld voor een ontspannende partnermassage in rustige uurtjes. Het zijn kaarsen die branden. De vetten en eventueel wassen in de kaars worden vloeibaar. Omdat er alleen ingrediënten met een laag smeltpunt worden gebruikt, hebben de vloeibaar gemaakte vetten een aangename temperatuur en kunnen ze direct op de huid worden gegoten. Het voordeel: de “massageolie” uit de massagekaars heeft meteen een aangename temperatuur. De warmte van de olie maakt de massage nog aangenamer en verlicht spanningen beter.

Hoe werken massagekaarsen eigenlijk?

Toegegeven, toen ik de term massagekaars voor het eerst hoorde, kon ik me er niet veel bij voorstellen. Een kaars voor een massage? Hoe zou dat moeten werken? Massagekaarsen bestaan uit verschillende, huidvriendelijke ingrediënten die een lager smeltpunt hebben dan gewone kaarsenwas. Dit betekent dat de massagekaars niet zo heet is als bijvoorbeeld een standaard waxinelichtje. De vloeibare vetten, oliën en wassen – die ontstaan nadat de kaars is aangestoken – kunnen direct op de huid worden gedruppeld. Er is geen risico op brandwonden en de vloeibare massageboter heeft ook een aangename massagetemperatuur.

Zo maak je je eigen massagekaarsen

Heel eenvoudig: door oliën, boters en wassen met een laag smeltpunt te gebruiken. Sojawas wordt vaak aanbevolen, maar veel fabrikanten gebruiken ook bijenwas voor hun kaarsen.

Ons recept werkt zelfs helemaal zonder was. Cacaoboter, sheaboter en andere boters, vetten en oliën kunnen ook worden gebruikt om massagekaarsen te maken. Het is dus ook mogelijk om massagekaarsen te maken met ingrediënten die je al in huis hebt.

Zelf massagekaarsen maken – de ingrediënten

Die Zuataten

  • 1/3 cacaoboter
  • 1/3 karitéboter
  • 1/3 plantaardige oliën (ik heb gelijke delen olijfolie en amandelolie gebruikt)

Je hebt ook nodig:

  • Kaarslonten met of zonder basis
  • Theelichtjes of kaarsenpotjes naar keuze
  • Wasknijpers
  • Een geur indien gewenst

Gebruik natuurlijk alleen etherische oliën of parfumoliën die speciaal zijn toegestaan voor cosmetica. Gebruik geen geurolie voor kaarsen!

Bijpassende producten van reclamepartners**

[amazon box=”B019Z5BYUK”/]
[amazon box=”B07QSR86W6″/]
[amazon box=”B07HHZ3F5S”/]

Maak je eigen massagekaarsen – zo doe je dat

Klik op de foto’s om ze te vergroten

Dat is alles. Het is snel en eenvoudig om een massagekaars te maken. Zorg, indien mogelijk, voor een subtiele geur. Een sterke geur is meestal niet gewenst bij het masseren. Wie essentiële oliën gebruikt, profiteert ook van de positieve eigenschappen van de gekozen oliën. Je kunt enkele aangename geurmengsels vinden in het artikel Maak je eigen massageolie.

En zo gebruik je de massagekaars:

  1. Steek de kaars aan en laat hem ongeveer 3 tot 4 minuten branden
  2. Blaas de kaars uit en laat de pit afkoelen
  3. Sprenkel het vloeibare vet direct op je hand
  4. Masseer en laat het masseren

Maak je eigen massagekaarsen en geef ze cadeau

Als je de kaarsen cadeau wilt geven, zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt kiezen voor visueel aantrekkelijke potjes en de massagekaarsen ook een kleurtje geven. Linten of mooie cadeaulinten en labels geven het cadeau net dat beetje extra.

Massagkerzen selber machen

Grondstoffen en ingrediënten voor je zelfgemaakte cosmetica en doe-het-zelf zeepjes

De verzending is snel, de selectie vetten, oliën, wassen, essentiële oliën, parfumoliën, cosmetische grondstoffen en accessoires is enorm en de service is betrouwbaar.

Seifen ganz einfach selber machen

Met het ebook van naturseife-und-kosmetik ontdek je hoe je gemakkelijk je eigen zeep kunt maken: