Lavandin – Etherische olie

Ätherisches Lavandinöl

Lavandin
Annamartha / pixelio.de

De etherische olie van Lavandin is een populaire olie voor geurmengsels en is ook geschikt voor het maken van zeep vanwege de stabiliteit en gunstige prijs.

Lavandin etherische olie

Lavandin is een lavendelsoort die is ontstaan door kruising van twee lavendelsoorten – Lavandula vera en Lavandula spica. Lavandin is een hybride plant en wordt voornamelijk in Frankrijk gekweekt. De olie die wordt verkregen door stoomdestillatie uit de bloemen van de plant ruikt vergelijkbaar met de olie van echte lavendel, maar heeft een lagere intensiteit en wordt vaak gebruikt in de parfumindustrie. Dit is voornamelijk te wijten aan het feit dat etherische lavendelolie minder waardevolle ingrediënten bevat dan echte lavendelolie en daarom veel goedkoper is.

Lavandin etherische olie in natuurlijke zeep en cosmetica

De geur van lavandin is ontspannend en kalmerend. In verzorgingsproducten zoals oliën en zepen wordt lavandin beschouwd als bijzonder zacht en geschikt voor de gevoelige huid. Het heeft ook een antiseptische werking en helpt bij huidonzuiverheden. Dit effect is echter veel sterker in “echte” lavendelolie en daarom moet voor dit doel altijd de voorkeur worden gegeven aan essentiële lavendelolie boven lavandinolie.

Wat je nog meer moet weten

  • INCI: Lavandula Intermedia-olie
  • Botanische naam: Lavandula X Intermedia
  • Extractie: Stoomdestillatie
  • Plantendeel: Kruid
  • Geurnoot: Hartnoot
  • Harmonie met andere geuren: Lanvandin kan gemengd worden met veel andere geuren. Ze harmonieert bijvoorbeeld heel goed met bergamot, naaldhoutoliën, geranium, neroli, citroen en andere citrusgeuren. Als de essentiële olie van Lavandula spica te duur voor je is, kun je lavandin ook mengen met lavendel.
  • Waarschuwingen: Lavandin etherische olie is niet geschikt voor inwendig gebruik.
  • Gebruik in huidverzorging: Lavandula spica etherische olie heeft de voorkeur voor huidverzorging. Lavandin etherische olie heeft echter ook positieve eigenschappen. Het heeft een regenererende, verzachtende, ontstekingsremmende en voedende werking op de rijpere huid.

Lees altijd eerst het artikel “Waar moetje op letten bij het gebruik van essentiële oliën” voordat je een olie gebruikt!

Grondstoffen en ingrediënten voor je zelfgemaakte cosmetica en doe-het-zelf zeepjes

De verzending is snel, de selectie vetten, oliën, wassen, essentiële oliën, parfumoliën, cosmetische grondstoffen en accessoires is enorm en de service is betrouwbaar.

Seifen ganz einfach selber machen

Met het ebook van naturseife-und-kosmetik ontdek je hoe je gemakkelijk je eigen zeep kunt maken: