Nootmuskaat – Etherische olie

Das ätherische Muskatnussöl

Muskatnuss ätherisches Öl
Dieter Schütz / pixelio.de

Nootmuskaat (Myristica fragrans)

Muskatnuss ätherisches Öl
Dieter Schütz / pixelio.de

We kennen nootmuskaat vooral uit de keuken, waar het onze aardappelpuree kruidt. Maar deze waardevolle specerij uit de oudheid kan nog veel meer. Myristica fragrans, de botanische naam, komt oorspronkelijk uit Indonesië en is de vrucht van de gelijknamige boom. De olie, die door middel van stoomdestillatie uit de noot wordt gewonnen, heeft een wrange, bittere en kruidige geur en harmonieert zeer goed met citrusgeuren en kruiden. In de aromatherapie wordt het als opwekkend en stimulerend beschouwd.

De essentiële olie in huidverzorging en als kamergeur

In crèmes en zepen verzacht nootmuskaat eczeem, korstmos en herpes. Bij gebruik in massageoliën kan de essentiële olie van nootmuskaat spanningen verlichten en zelfs helpen tegen reuma. Als de olie daarentegen in een geurlamp wordt gebruikt, zou het zorgen voor een goede nachtrust en aangename dromen.

Wat je nog meer moet weten

Harmonie met andere geuren: Zeer aangenaam in combinatie met sinaasappel- en kerstkruidengeuren.

Waarschuwingen: Let op: Overmatige consumptie van nootmuskaat is giftig en een overdosis kan irritatie aan de huid veroorzaken! Zwangere vrouwen en kinderen mogen de olie ook niet gebruiken.

Gebruik in huidverzorging: Niet aanbevolen in producten die niet worden gebruikt, zoals crèmes en dergelijke. Het kan echter zonder problemen spaarzaam gebruikt worden in zeep.

Lees altijd het artikel “Waar moetje op letten bij het gebruik van essentiële oliën” voordat je een van de oliën gebruikt!

Grondstoffen en ingrediënten voor je zelfgemaakte cosmetica en doe-het-zelf zeepjes

De verzending is snel, de selectie vetten, oliën, wassen, essentiële oliën, parfumoliën, cosmetische grondstoffen en accessoires is enorm en de service is betrouwbaar.

Seifen ganz einfach selber machen

Met het ebook van naturseife-und-kosmetik ontdek je hoe je gemakkelijk je eigen zeep kunt maken: