Etherische olie van mirte

Ätherisches Myrtenöl

Ätherisches Myrtenöl in Kosmetik
gnubier / pixelio.de

Essentiële olie van mirte is waarschijnlijk vrij onbekend in cosmetica. Het is echter een populaire olie voor kamergeuren en kan ook worden gebruikt in huidverzorgende oliën, crèmes en zepen. De geur van de olie is kruidachtig, fris en harmonieert goed met veel andere geuren. Bij gebruik als kamergeur zou mirte essentiële olie de lucht zuiveren en effectief zijn tegen virussen en bacteriën.

Mirte etherische olie

Myrtus communis, de Latijnse naam voor mirte, is een veelzijdige plant die oorspronkelijk uit Noord-Afrika komt en nu het hele Middellandse Zeegebied heeft veroverd. De oude Grieken kenden hem al als geneeskrachtige plant en wierook. De essentiële olie van mirte wordt gewonnen uit de twijgen en bladeren van de plant door middel van stoomdestillatie. Het heeft een aangenaam frisse en licht kruidige geur. Essentiële olie van mirte wordt gebruikt in geurdispensers omdat het onaangename geuren goed maskeert en zo de lucht in de kamer verbetert. In aromatherapie wordt gezegd dat het een verhelderend effect heeft op de geest.

Mirteolie wordt vaak gebruikt in parfums en harmonieert met bloemengeuren, citroen en bergamot. Het heeft een reinigende werking op de huid. Er wordt zelfs gezegd dat de olie de onzuivere huid kan verzorgen en ontstekingsacne kan verlichten. Er zijn geen contra-indicaties.

Mirte essentiële olie – Wat je nog meer moet weten

  • INCI: Myrtus communis olie
  • Botanische naam: Myrtus communis
  • Extractie: Stoomdestillatie
  • Plantendeel: Van de takken van de plant
  • Geurnoot: Hoofd-hartnoot
  • Harmonie met andere geuren: Gaat goed samen met roos, geranium, lavendel, citroen, sinaasappel, bergamot, neroli en cipres.
  • Gebruik in huidverzorging: Geschikt voor ontstoken huid en acne.
  • Effect: Tegen stress, rusteloosheid en uitputting, immuunversterkend, antibacterieel en antiviraal, waardoor het een ideale olie is voor kamergeuren.

Lees altijd eerst het artikel “Waar moetje op letten bij het gebruik van essentiële oliën” voordat je een van de oliën gebruikt!

Grondstoffen en ingrediënten voor je zelfgemaakte cosmetica en doe-het-zelf zeepjes

De verzending is snel, de selectie vetten, oliën, wassen, essentiële oliën, parfumoliën, cosmetische grondstoffen en accessoires is enorm en de service is betrouwbaar.

Seifen ganz einfach selber machen

Met het ebook van naturseife-und-kosmetik ontdek je hoe je gemakkelijk je eigen zeep kunt maken: