De praktische offline zeepcalculator

Seife selber machen mit dem Seifenrechner

De zeepcalculator van Naturseife-und-Kosmetik

Seifenrechner_Vorschaubild

Het berekenen van de hoeveelheid NaOH of KOH die nodig is voor een nieuw zeeprecept kan behoorlijk vervelend zijn. Natuurlijk is de berekening met een rekenmachine, pen en tabel met verzepingsgetallen niet bijzonder moeilijk, maar het is wel erg tijdrovend. Zeker als je meer dan 2 vetten, oliën en/of wassen in je zeeprecept gebruikt 😉 Bovendien moet je de berekening achteraf altijd een tweede keer herhalen om eventuele rekenfouten op te sporen. Om deze redenen gebruiken de meeste ketellappers de zogenaamde zeepcalculators die door verschillende websites worden aangeboden.

Zeepcalculator voor natuurlijke zeep en cosmetica

Nu is er ook een praktische zeepcalculator van Naturseife-und-Kosmetik. De zeepcalculator is beschikbaar als Excel-bestand en kan dus op elk moment offline worden gebruikt. Je bent dus niet afhankelijk van of de website die de zeepcalculator aanbiedt op dat moment werkt of niet. Dit geeft u de mogelijkheid om op elk gewenst moment snel een berekening te maken of gewoon wat te “spelen”.

Gemakkelijk gemengde verzeping berekenen

Het beste aan de zeepcalculator is waarschijnlijk de optie om NaOH en KOH voor de gemengde verzeping in één stap te berekenen. Je kunt eenvoudig selecteren of je wilt verzepen met KOH, NaOH of beide stoffen. Als je kiest voor gemengde verzeping, kun je zelfs de verhouding NaOH en KOH opgeven. Verder bevat de zeepcalculator niet alleen de gebruikelijke plantaardige oliën, maar ook enkele dierlijke vetten en zeldzamere vetten, oliën en wassen. Ik heb me beperkt tot een totaal van 70 oliën, vetten en wassen. Het is ook praktisch om de hoeveelheid vloeistof naar behoefte te kunnen verhogen of verlagen.

Seifenrechner1
Seifenrechner2

Zeepcalculator – Wat je nog meer moet weten

Vereisten: De zeepcalculator voor natuurlijke zeep en cosmetica wordt geleverd als een praktisch Excel-bestand.

Als je geïnteresseerd bent in de praktische en gebruiksvriendelijke zeepcalculator, kun je hier meer informatie vinden en de calculator desgewenst direct aanvragen.

De zeepcalculator is te koop voor slechts 6,95 euro. Betaling is mogelijk via vele betaalmethoden. De zeepcalculator wordt na betaling ONMIDDELLIJK gedownload:

 

Grondstoffen en ingrediënten voor je zelfgemaakte cosmetica en doe-het-zelf zeepjes

De verzending is snel, de selectie vetten, oliën, wassen, essentiële oliën, parfumoliën, cosmetische grondstoffen en accessoires is enorm en de service is betrouwbaar.

Seifen ganz einfach selber machen

Met het ebook van naturseife-und-kosmetik ontdek je hoe je gemakkelijk je eigen zeep kunt maken: