Maak je eigen gezichtsmaskers – het klassieke komkommermasker

Gurkenmaske für strahlende Haut

Gesichtsmasken selber machen
Gurkenmaske selber machen

Je kunt ook je eigen gezichtsmaskers maken met heel weinig ingrediënten uit de keuken. Of het nu yoghurt, kwark, olie of ei is: huidverzorging kan thuis snel worden gedaan met slechts een paar volledig natuurlijke producten. Het klassieke komkommermasker is echter waarschijnlijk het populairst. Het is snel en gemakkelijk te bereiden en voedt en hydrateert de huid.

Maak je eigen gezichtsmaskers met komkommer

Onze grootmoeders kenden de truc met komkommers waarschijnlijk al: Van fijngehakte komkommerschijfjes die op het gezicht of de ogen worden aangebracht, wordt gezegd dat ze de vermoeide huid hydrateren en revitaliseren.

Zelfs als er over zelfgemaakte gezichtsmaskers wordt gesproken, denken de meeste mensen waarschijnlijk als eerste aan het typische komkommermasker. Maar heeft het zin om je eigen gezichtsmaskers met komkommer te maken? Ja, want de ingrediënten van de komkommer zijn eigenlijk niet te versmaden in natuurlijke huidverzorging.

Voedingsstoffen voor een heldere huid

De komkommer behoort tot de pompoenfamilie en is erg bekend en populair in dit land. Maar de komkommer is niet alleen een allrounder in salades, want hij levert ook waardevolle diensten in cosmetica. Naast vitamines als A, E en C bevatten komkommers ook talloze B-vitamines (afhankelijk van het land waar je vandaan komt), die voor een heldere teint kunnen zorgen en de huid zachtjes strakker maken.

De zwavel in verse komkommers kan een verhelderend en samentrekkend effect hebben. Maar meer dan 95% van de komkommer bestaat uit water, dat de huid kan hydrateren.

Maak je eigen gezichtsmaskers – komkommers voor schoonheid

Als je last hebt van vermoeide en branderige ogen, kun je twee dunne plakjes komkommer snijden en deze een tijdje in de koelkast leggen. De gekoelde komkommerschijfjes worden dan op de gesloten oogleden gelegd. Na een rusttijd van 5 tot 10 minuten kunnen de komkommerschijfjes worden verwijderd. De blik is alerter en frisser.

Maak je eigen gezichtsmaskers – maak een komkommermasker

Een komkommermasker voor het gezicht, de hals en het decolleté maak je als volgt:

  1. Rasp ongeveer 1/4 komkommer ongeschild fijn
  2. Meng de komkommerstukjes met 2 el kwark
  3. Als je een droge huid hebt, meng er dan 1 el crème door

Maak je eigen gezichtsmaskers – hoe gebruik je het komkommermasker?

Het gezichtsmasker is nu klaar en kan worden gebruikt. Het gezicht moet grondig worden gereinigd voordat je het zelfgemaakte gezichtsmasker gebruikt, zodat de waardevolle ingrediënten van komkommer en kwark hun werk kunnen doen.

Breng het masker nu aan op je gezicht en vergeet je hals en decolleté niet. Na 10 minuten inwerken kun je het zelfgemaakte gezichtsmasker verwijderen. De huid voelt nu glad en fris aan, ziet er steviger uit en is goed doorbloed. Het gezichtsmasker is geschikt voor regelmatig gebruik, ongeveer 1 tot 2 keer per week. Elk huidtype kan baat hebben bij het komkommermasker, maar als je een vette huid hebt, kun je beter geen crème, kwark en dergelijke toevoegen. Gebruik in dit geval gewoon magere kwark.

Het komkommermasker is ook ideaal voor de jonge huid die nog niet zoveel verzorging nodig heeft. De rijpere huidtypes hebben ook baat bij romige kwark en natuurlijk bij de crème die aan het recept kan worden toegevoegd. Het zelfgemaakte gezichtsmasker is ook geschikt voor mannen, omdat het ook geschikt is voor de vette huid, waar mannen vaak gevoelig voor zijn.

Grondstoffen en ingrediënten voor je zelfgemaakte cosmetica en doe-het-zelf zeepjes

De verzending is snel, de selectie vetten, oliën, wassen, essentiële oliën, parfumoliën, cosmetische grondstoffen en accessoires is enorm en de service is betrouwbaar.

Seifen ganz einfach selber machen

Met het ebook van naturseife-und-kosmetik ontdek je hoe je gemakkelijk je eigen zeep kunt maken: