Avellana olie

Avellanaöl bei der Kosmetikherstellung

Creme selber machen Emulsionen
Creme selber machen - Emulsionen rühren

Vooral de droge en gevoelige huid zou baat hebben bij avellana olie. De hoogwaardige olie wordt vaak gebruikt in oliemengsels of als ingrediënt in crèmes. Je kunt Avellana olie ook door je dag- of nachtcrème roeren. Een paar druppels zijn meestal voldoende. Omdat de plantolie een lichte lichtbescherming zou hebben, is het geweldig als toevoeging in dagverzorgingsproducten.

Wat is Avellana olie?

INCI: Gevuina Avellana

Een lichtgekleurde olie met een intens nootachtig, aards aroma wordt verkregen uit de Chileense hazelnoot, die ook een noot is in botanische zin. De zogenaamde Avellana-olie wordt uit de noten geperst. De koudgeperste, ongeraffineerde versie van avallena-olie heeft een goudgele kleur en een vetzuursamenstelling die waardevol is voor huidverzorging.

Hoe avellana olie wordt gebruikt in huidverzorging

Natuurlijke avellana olie is een minder bekende olie voor huidverzorging. Omdat de vraag niet zo groot is, is de plantaardige olie niet zo gemakkelijk verkrijgbaar. Toch is avellana olie een goede huidverzorgingsolie. Door zijn samenstelling is avellana olie ideaal voor de verzorging van de gevoelige, droge en rijpere huid. Er wordt ook gezegd dat de olie een natuurlijke lichtfilter heeft en kortgolvig UV-licht kan absorberen. Dergelijke beweringen moeten echter altijd met een korreltje zout worden genomen. De olie is zeker geen vervanging voor een lichtfilter. Gebruik daarom op zonnige dagen altijd een dagcrème met een lichtfilter.

Door deze eigenschap is de olie vooral geschikt voor gebruik in dagcrèmes en rijke nachtcrèmes.

De plantaardige olie is geschikt als basisolie voor crèmes en lotions en moet vooral gebruikt worden voor de droge, gevoelige en rijpere huid. De olie met een gemiddelde verspreiding is ook een goede keuze voor neurodermitis en psoriasis.

Grondstoffen en ingrediënten voor je zelfgemaakte cosmetica en doe-het-zelf zeepjes

De verzending is snel, de selectie vetten, oliën, wassen, essentiële oliën, parfumoliën, cosmetische grondstoffen en accessoires is enorm en de service is betrouwbaar.

Seifen ganz einfach selber machen

Met het ebook van naturseife-und-kosmetik ontdek je hoe je gemakkelijk je eigen zeep kunt maken: