Rozenbottelzaadolie of wilde rozenolie in natuurlijke cosmetica

Wildrosenöl gegen Narben und Schwangerschaftsstreifen

wildrosenöl in cremes
Hagebuttenkernöl

Rozenbottelzaadolie, ook bekend als wilde rozenolie, wordt gebruikt om littekens te behandelen, maar heeft ook een aantal andere eigenschappen.

INCI: Rosa Moschata zaadolie

Rozenbottel – de gezonde “wilde roos

Rozenbottels zijn de niet-giftige nootvruchten van verschillende wilde rozensoorten. De vruchten kunnen in de late herfst worden geoogst en verwerkt. Het vruchtvlees is bijzonder rijk aan vitamine A, B1, B2 en C. Rozenbottels worden vaak verwerkt tot jam of marmelade. Rozenbottels zijn echter ook altijd bekend geweest als geneeskrachtige plant, omdat bijna alle bestanddelen van de vrucht gebruikt kunnen worden om bijvoorbeeld verkoudheid, jicht of gebrek aan eetlust te behandelen.

Productie en werking van rozenbottelzaadolie

Rozenbottelzaadolie wordt verkregen door het persen van de rozenbottelzaden of door extractie, heeft een gele tot lichtrode kleur en een zoetzure, nootachtige geur. Het heeft een hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren, waardoor het snel ranzig kan worden. Daarom wordt meestal vitamine E toegevoegd om de olie te stabiliseren. Als rozenbottelolie zonder antioxidant wordt gekocht, is het een goed idee om een paar druppels vitamine E (tocoferol) of antirancetablet aan de olie toe te voegen. Zo blijft de olie veel langer houdbaar.

Rozenbottelolie bevat een unieke mix van huidregenererende actieve ingrediënten zoals vetzuren, trans-retinoïnezuur, carotenoïden, rubixanthine of gazaniaxanthine. Dit maakt de olie tot een waar wondermiddel voor huidziekten of huidbeschadigingen. Het is een zeer rijke olie, maar laat geen vettig laagje achter op de huid.

Rozenbottelzaadolie wordt overigens ook verkocht onder de naam “wilde rozenolie”.

Gebruik van rozenbottelzaadolie (wilde rozenolie)

Rozenbottelzaadolie is bijzonder effectief bij de behandeling van littekens. Als de pure olie twee keer per dag op verse littekens wordt aangebracht gedurende een periode van ongeveer drie maanden, zal dit littekenvorming effectief tegengaan. Het kan ook worden gebruikt om een droge, gebarsten huid, eczeem of pigmentstoornissen te behandelen. Rozenbottelolie herstelt de elasticiteit en natuurlijke kleur van de huid en voorkomt dat de bovenste huidlaag dikker wordt (zoals het geval is bij littekens). Vanwege het vermogen om de collageenproductie in de huid te stimuleren, kan wilde rozenolie ook worden gebruikt om striae te voorkomen. Het is ook geschikt voor de behandeling van psoriasis en couperose.

Rozenbottelzaadolie kan worden toegevoegd aan crèmes, lotions en lichaamsoliën.

Let op: De olie is niet geschikt voor dagelijks gebruik op de acnegevoelige huid! Rozenbottelolie moet altijd op een donkere plaats bewaard worden om de houdbaarheid te verlengen.

Grondstoffen en ingrediënten voor je zelfgemaakte cosmetica en doe-het-zelf zeepjes

De verzending is snel, de selectie vetten, oliën, wassen, essentiële oliën, parfumoliën, cosmetische grondstoffen en accessoires is enorm en de service is betrouwbaar.

Seifen ganz einfach selber machen

Met het ebook van naturseife-und-kosmetik ontdek je hoe je gemakkelijk je eigen zeep kunt maken: