Maak je eigen zeep met zebra-look – DIY zebrazeep

Seife einfach selbst herstellen

Zebraseife selber machen
Selbst gemachte Seife in Zebra-Optik

Het ziet er geweldig uit en het is heel eenvoudig om zelf te maken: zebra-zeep. Je kunt zelf zebrazeep maken met behulp van een kartonnen doos zonder ingewikkelde apparatuur. Ontdek in dit artikel hoe je zelf zebrazeep kunt maken.

Zeeprecept om zelf zebrazeep te maken

Hier presenteer ik het recept dat is gebruikt om de afgebeelde zeep te maken. Natuurlijk hoef je het zeeprecept dat hier wordt gepresenteerd niet te volgen, je kunt ook je eigen zeeprecept maken. Zorg er alleen voor dat de zeeplijm niet te snel indikt. Anders kunnen er problemen ontstaan bij het marelleren. Natuurlijk kun je ook zelf de kleuren en geuren voor de zeep kiezen. Je kunt nu precies uitvinden hoe je zelf zeep kunt maken:

Let op: Maak zeep altijd volgens de veiligheidsvoorschriften !

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

Vorm: Normale blokmal

Roeraccessoires: 2 extra bakjes, een vel karton dat precies in de lengte van de blokvorm past (zie foto)

Recept: 300g olijfolie, 250g kokosolie, 150g koolzaadolie, 100g babassu-olie, 100g rijstkiemolie, 100g amandelolie, bereken zelf de hoeveelheid NaOH , 310g koud gedestilleerd water of een ander zeeprecept naar keuze

Kleurstof: 1 volle theelepel titaniumdioxide in de loog, Gracefruit zeepkleurstof in groen en wit, evenals 1,5 theelepel plantaardige houtskool en een theelepel glycerine

Geur: Naar wens

Maak je eigen zebrazeep – zo doe je dat

1. Om de zebrazeep zelf te maken, bereid je eerst alles voor: Knip een strook karton uit die precies op de lengte van de zeepmal past. Je kunt gewoon normaal karton uit een kartonnen doos gebruiken. Om de zeeplijm makkelijker naar beneden te laten vloeien, is het een goed idee om het karton daarna in te pakken met pakketlijm. Dit is echter niet absoluut noodzakelijk.

Pappe zuschneiden und bereitlegen
Snij het karton op maat en bereid voor

2. Weeg de geur af die je voor de zeep hebt gekozen en zet de twee potjes voor het mengen van de kleuren en de kleuren zelf klaar. Daarna kun je beginnen met het maken van de loog en het afwegen van de vetten. Denk altijd aan de veiligheidsregels die gelden voor het zelf maken van zeep.

3 Nu kun je aan de slag: Maak de zeeplijm zoals gewoonlijk. Roer alleen kort, zodat de zeeplijm nog maar een beetje ingedikt is als je twee keer ongeveer 1/4 van de zeeplijm eruit haalt en overgiet in een apart bakje.

4. Kleur de zeeplijm in de pot groen en de andere twee delen zwart en wit (of gebruik desgewenst andere kleuren). Je kunt nu weer de staafmixer gebruiken om de kleuren gelijkmatig te verdelen. Als je nu een theelepel glycerine toevoegt aan de zwartgekleurde zeeplijm, krijgt deze een soortgelijke consistentie als de andere twee delen.

5. Giet nu ongeveer de helft van de groene zeeplijm in de zeepmal.

6. Neem vervolgens de kartonnen strook die je hebt gemaakt en houd deze schuin in de zeepmal. Giet nu afwisselend een klein deel van de witte en een deel van de zwarte zeeplijm over de kartonnen strip.

7. Zodra zowel het witte als het zwarte deel van de zeeplijm bijna volledig zijn gebruikt, verwijder dan voorzichtig het karton en gebruik een spatel om eventueel achtergebleven zeepmengsel dat nog aan het karton vastzit eraf te schrapen.

Restlichen Seifenleim abstreifen
Veeg de overgebleven zeeplijm weg

8. Leg het karton aan de kant en giet dan de overgebleven groene zeeplijm in de zeepmal. Let op het volgende: De groene zeeplijm zou te diep intrekken als je het zomaar in de mal giet. Giet het daarom langzaam en voorzichtig met een spatel in de zeepmal.

zebra 012

9. Verdeel desgewenst de overgebleven zwarte en/of witte zeeplijm over het groene gedeelte en wervel het erdoor met een shashlik prikker.

Wat te doen na het maken van je eigen zeep

Net als bij elke andere zelfgemaakte zeep is er een bepaalde rijpings- en droogtijd nodig. Isoleer de zebrazeep na het maken en laat het ongeveer 24 uur in de zeepmal zitten. Daarna kun je het op de gebruikelijke manier gieten, in hanteerbare stukken snijden en laten rijpen. Geef de zeep ongeveer 6 weken voordat je hem gebruikt.

Tip: Plantaardige olie, vetten, wassen, kleurstoffen, parfumoliën maar ook allerlei etherische oliën en diverse kamergeuren, wierook en meer zijn in hoge kwaliteit verkrijgbaar bij Dragonspice Naturwaren – Kräuter, Resins, Oils!

Grondstoffen en ingrediënten voor je zelfgemaakte cosmetica en doe-het-zelf zeepjes

De verzending is snel, de selectie vetten, oliën, wassen, essentiële oliën, parfumoliën, cosmetische grondstoffen en accessoires is enorm en de service is betrouwbaar.

Seifen ganz einfach selber machen

Met het ebook van naturseife-und-kosmetik ontdek je hoe je gemakkelijk je eigen zeep kunt maken: