Maak je eigen wascrème

Gesichtsreinigung mit der sanften Waschcreme

waschcreme selber machen
Tonerde Waschcreme © Naturseife und Kosmetik

Met dit recept kun je je eigen wascrème met groene klei of kaoline maken voor de normale tot vette huid. Je hebt maar een heel klein beetje van de natuurlijke wascrème nodig en een beetje water om je gezicht te reinigen.

Maak je eigen wascrème

De ingrediënten:

Gebruik in dit recept een hydrolaat en een klei volgens je huidtype. Kaolien, d.w.z. witte klei, is de betere keuze voor de normale en gevoelige huid en voor de lichte gecombineerde huid. De fijne korrel van witte klei irriteert de huid niet. Groene klei is geweldig als je een vette huid hebt met wat onzuiverheden. In dit geval kun je ook de amandelolie vervangen door druivenpitolie . Let er bij het kiezen van een hydrolaat niet alleen op dat het geschikt is voor je huidtype, maar ook dat het geconserveerd is. In dit geval is het hydrolaat de waterfase. Een geconserveerd hydrolaat vereist geen verdere conservering van de formulering.

SCI oppervlakteactieve stof poeder

Aanbevolen Hydrolaten voor de vette huid met grove poriën en onzuiverheden zijn onder andere Toverhazelaar hydrolaat, rozemarijn hydrolaat, calendula hydrolaat en tijm hydrolaat. Normale en licht gevoelige huid daarentegen heeft baat bij het hydrolaat van neroli, roos, calendula en lindebloesem.

Het productieproces:

  1. Weeg eerst de amandelolie af in een klein kommetje en warm het een beetje op. Vervolgens kun je de lysolecithine erin oplossen.
  2. Voeg het hydrolaat en de glycerine toe aan het Aan het olie-emulgator mengsel toe terwijl je constant roert. Het resultaat is een lichte, vrij dunne Emulsie.
  3. Weeg in de laatste stap de SCI en Klei af in een ander bakje en voeg dan de emulsie toe.
  4. Meng alles goed tot een stevige pasta Pasta is gevormd.
  5. Giet de wascrème in een afsluitbare Pot.

Het resultaat:

Een milde maar reinigende wascrème, waarvan je eigenlijk maar een heel klein beetje nodig hebt. Om je gezicht te reinigen, neem je een hoeveelheid wascrème ter grootte van een hazelnoot uit het potje en verdeel je dit over je bevochtigde gezicht. Masseer goed in en spoel daarna grondig af met schoon water.

Tip: De gezichtsreinigingszeep met ghassoul (kan ook gemaakt worden met kaolien als alternatief) reinigt ook zacht en voorzichtig.

De ingrediënten**:

De ingrediënten voor de reinigingscrème zijn natuurlijk verkrijgbaar bij KLICK – Naturwarenshop Dragonspice.de! De SCI surfactant bestel ik meestal bij Amazon**. Je kunt het daar als fijn poeder krijgen. De SCI naalden, die in veel mengwinkels verkrijgbaar zijn, moeten eerst fijngemalen worden.

[amazon box=” B0813PM3TV”/]

Grondstoffen en ingrediënten voor je zelfgemaakte cosmetica en doe-het-zelf zeepjes

De verzending is snel, de selectie vetten, oliën, wassen, essentiële oliën, parfumoliën, cosmetische grondstoffen en accessoires is enorm en de service is betrouwbaar.

Seifen ganz einfach selber machen

Met het ebook van naturseife-und-kosmetik ontdek je hoe je gemakkelijk je eigen zeep kunt maken:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*