Zelfgemaakte cosmetica bewaren

Müssen wir DIY Kosmetik konservieren?

Kosmetik konservieren

Als je je eigen cosmetica wilt maken, moet je van tevoren wat basiskennis opdoen. Hieronder valt ook het onderwerp cosmetica conserveren. Conserveren is namelijk niet zo eenvoudig, maar voor veel producten absoluut noodzakelijk. Lees hier hoe je cosmetica kunt conserveren en welke producten je eigenlijk moet conserveren.

Cosmetica conserveren – Welke cosmetica moet je eigenlijk conserveren?

Het gebied van doe-het-zelf cosmetica is enorm. In principe kunnen we alles zelf thuis maken, van lichte bodylotion tot lippenstift. Maar om thuis echt aantrekkelijke, effectieve cosmetica te kunnen maken, heb je veel basiskennis nodig over de gebruikte plantenoliën, actieve ingrediënten, conserveringssystemen en dergelijke, want het is bijvoorbeeld best moeilijk om een crème zo te maken dat deze een prettig gevoel op de huid achterlaat, gemakkelijk aan te brengen is, niet wit wordt, lekker ruikt, lang meegaat en ook nog het gewenste effect heeft. Om een crème te maken die perfect is afgestemd op onze eigen huid, moeten we weten welke emulgatoren we tot onze beschikking hebben. We moeten ook weten hoe welke plantaardige olie zich gedraagt op de huid en in de crème. En het allerbelangrijkste is dat we heel hygiënisch te werk gaan en altijd een stabiel conserveringssysteem kiezen dat past bij de formulering. Een crème is namelijk een mengsel van water en vet dat met emulgatoren tot een stabiele eenheid wordt gemaakt. En wanneer er water wordt gebruikt in een cosmetisch product, is conservering verplicht. Het conserveermiddel voorkomt microbiële besmetting.

Als we daarentegen geen water gebruiken in onze cosmetica, hoeven we ze niet te conserveren. Oliën geven echter vlekken, maar conserveringsmiddelen voorkomen dit niet. Het is daarom altijd aan te raden om alleen verse oliën en vetten te gebruiken in zelfgemaakte producten, de cosmetica snel op te gebruiken en eventueel een antioxidant toe te voegen om de houdbaarheid van het vet of de olie te verlengen. Pure olie- en vetmengsels kun je ook op een donkere en koele plek bewaren. Hierdoor bederven ze niet zo snel.

Het is daarom veel gemakkelijker om zelf watervrije cosmeticaproducten te maken. Denk bijvoorbeeld aan bodybutters, massage- en badoliën, zalven en vetcrèmes, badbommen en badballen, bodyscrubs, lipverzorgingsproducten en natuurlijk maskers in poedervorm en dergelijke, die alleen vlak voor gebruik in contact komen met water. Je kunt thuis ook gemakkelijk je eigen zeep maken, omdat deze geen conserveringsmiddelen nodig heeft.

Voor voor watervrije cosmetica kun je het beste altijd verse vetten en oliën gebruiken Oliën, geen oude voorraad uit de voorraadkast. En als de cosmetica al zelf geproduceerd, is het gebruik van biologische ingrediënten natuurlijk ook Biologische ingrediënten. Dragonspice biedt een zeer groot assortiment, een geweldige online geweldige online winkel voor dysenterie accessoires, vetten, oliën, wassen en essentiële oliën.

Probeer het uit – badbommen en badchocolaatjes om je op weg te helpen

Als je nog geen ervaring hebt met zelf maken, probeer dan eerst badbommen en badchocolaatjes te maken. Zo raak je vertrouwd met de eerste belangrijke natuurlijke cosmetica-ingrediënten en kun je hun speciale eigenschappen ontdekken. Want elke olie, elk vet en elke was is anders. Sheaboter moet bijvoorbeeld altijd smelten in warm, vloeibaar vet en mag nooit direct op hoge temperaturen worden verhit. Essentiële oliën houden ook niet van hoge hitte, terwijl cosvet bijvoorbeeld zeer hittebestendig is. Probeer dus eens cosmetica te maken met de eerste eenvoudige recepten. Je zult al snel zin krijgen om uitgebreidere cosmetica te maken of te oefenen met zeep maken .

Van badbommen tot crèmes

Gebruik de informatie op naturseife-und-kosmetik.de om meer te weten te komen over de basisingrediënten van zelfgemaakte cosmeticaproducten en om je eerste ervaring op te doen met het maken ervan. Daarna kun je beslissen of je nog een stap verder wilt gaan en crèmes, shampoo, douchegel en andere producten met een waterfase wilt maken.

Het maken van je eigen cosmetica zoals badbommen, body butter of zeep is tegenwoordig erg populair. Veel cosmeticamakers zijn begonnen met “eenvoudige” producten zoals badbruisballen en dergelijke. Op een gegeven moment willen sommigen echter iets verder gaan en hun eigen crèmes maken. De moeilijkheid ligt hier in de structuur van de crème. Omdat het bestaat uit twee fasen (water- en vetfase), hebben we additieven nodig om de twee fasen te verwerken tot een stabiele eenheid – namelijk een langhoudende crème (emulsie).

Grondstoffen en ingrediënten voor je zelfgemaakte cosmetica en doe-het-zelf zeepjes

De verzending is snel, de selectie vetten, oliën, wassen, essentiële oliën, parfumoliën, cosmetische grondstoffen en accessoires is enorm en de service is betrouwbaar.

Seifen ganz einfach selber machen

Met het ebook van naturseife-und-kosmetik ontdek je hoe je gemakkelijk je eigen zeep kunt maken:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*