Maak je eigen badbommen – Confetti badbommen

DIY Badekugeln ohne Öl und Fette

Badbommen zijn gewoon geweldig. Ze zien er leuk uit, zijn praktisch en handig en lossen bruisend op in het badwater. En natuurlijk kunnen we met weinig moeite onze eigen badbommen maken. Het enige wat je nodig hebt zijn een paar goedkope ingrediënten, een geschikte badbomvorm en een lekker geurtje. En natuurlijk een recept voor badbommen. En dat geven we je hier in dit artikel over confetti badbommen.

Het idee voor de confetti bath bombs ontstond tijdens carnaval. Tijdens de afsluiting van het coronavirus kregen mijn kinderen een carnavalsbrief van de crèche en daar zat voor elk van hen een zak confetti bij. Even later leek onze woonkamer wel een carnavalsfeest en de kleurrijke hagelslag die zich in de loop van de dag door het hele huis verspreidde, bracht me op het idee voor de kleurrijke, zoet geurende badbommen voor mijn kinderen.

En het leukste is dat de badbommen heel makkelijk zelf te maken zijn en dat de kinderen ook kunnen helpen. Het enige wat je nodig hebt is baking soda, citroenzuur, zeezout, maïzena en micas in felle kleuren. Je hebt ook isopropanol nodig voor de confettistippen. En omdat ik hele bruisende bath bombs wilde maken zonder vet, heb ik de isopropanol ook direct gebruikt voor het bath bomb mengsel. In plaats van cacaoboter en olie, die in veel bath bomb recepten zitten, krijgen deze confetti bommen alleen een klein scheutje isopropanol (of een andere high-proof alcohol).

Konfetti Badebomben DIY Anleitung
© Natuurlijke zeep en cosmetica – Confetti badbommen

Olievrije confetti badbommen

Ik geef nu vaak de voorkeur aan olievrije en vetvrije badbommen boven de rijke versies met cacaoboter, kokosolie of plantaardige oliën. Dit komt omdat dergelijke badtoevoegingen geen vlekken in het bad maken, ze oplossen met een sterke bruis en ze zijn niet zo rijk, wat niet altijd prettig is.

Als je daarentegen de voorkeur geeft aan badbommen die rijk zijn aan vet, vind je natuurlijk ook een geschikt badbommenrecept op naturseife-und-kosmetik.de. Instructies voor vetvrije badbommen vind je hier. Of kijk eens naar de kleurrijke badtabletten , die net zo populair zijn bij kinderen als de badbommen voor kinderen. De bad cupcakes zijn ook geweldig en vooral heel rijk, en vormen ook een uitstekende decoratie in de badkamer. En als je niet zonder vet en olie wilt, maar niet van een vettig laagje op het bad houdt, kun je ook eens kijken naar de schuimende badballen . Deze bevatten ook een oppervlakteactieve stof die het vervelende vettige laagje voorkomt en een beetje schuim creëert.

Maak je eigen confetti badbommen

Ik heb baking soda en citroenzuur gebruikt als hoofdingrediënten voor de confetti bath bombs. Het citroenzuur zorgt voor het bruisende effect dat de badbommen creëren wanneer ze met water worden gemengd. Als vulmiddel gebruik ik maïsmeel en zout uit de Dode Zee, wat bijzonder goed is voor de huid. Voor de geur heb ik een zoete parfumolie gebruikt die een beetje naar suikerspin ruikt. Persoonlijk gebruik ik voor kindercosmetica liever allergeenvrije parfumoliën en geen etherische oliën. Niet alle etherische oliën zijn namelijk geschikt voor kinderen en sommige zijn zelfs gevaarlijk voor kleine kinderen. Controleer daarom altijd grondig voordat je etherische oliën gebruikt.

Recept voor de DIY confetti badbommen

  • 300 g zuiveringszout
  • 150 g citroenzuur
  • 100 g zetmeel
  • 150 g Dode Zeezout
  • Allergeenvrije parfumolie naar keuze (ruik naar smaak. Ik gebruikte ongeveer 15 druppels voor deze hoeveelheid)
  • Diverse micapoeders gemengd in kleuren naar keuze
  • Isopropanol

Je hebt ook badbomvormpjes nodig. Afhankelijk van de gewenste vorm kunnen dit siliconen mallen zijn, die in allerlei vormen en soorten verkrijgbaar zijn. Of je gebruikt de praktische badbomvormen, die nu ook in alle denkbare soorten verkrijgbaar zijn. Je moet ook een borsteltje bij de hand hebben.

Producten reclamepartner**

[amazon box=”B07G5MT4N1,B082WR9N9Y,B0796L8WV4,B07WWWXL7X”]

Hoe de badbommen worden gemaakt

Het maken van de confetti badbommen is heel eenvoudig en snel:

  1. Weeg het zuiveringszout, citroenzuur en zetmeel af en meng dit samen in een grote kom.
  2. Weeg het zout af in een aparte kom en kleur het met roze of roze mica (indien gewenst).
  3. Voeg vervolgens het zout toe aan de overige ingrediënten in de kom en meng alles goed door elkaar.
  4. Voeg nu wat isopropanol toe aan de ingrediënten in de kom (ongeveer 1 eetlepel) en kneed alles goed door elkaar met je handen. Het zal goed knisperen en het mengsel zal eruit zien als licht vochtig, fijn zand.
  5. Als je alles goed gekneed hebt, kun je het mengsel stevig in de bijgeleverde vormpjes drukken. Je kunt ook stevig drukken tussen de badbruisbalvormpjes, ongeveer één tot twee minuten ingedrukt houden en dan voorzichtig de balletjes eruit halen zonder te drukken en op een bord leggen.
  6. Nu is het belangrijk om de balletjes rustig te laten uitharden. Je kunt hier het beste een dag voor uittrekken.
  7. Zodra de badbruisballen uitgehard zijn, zijn ze extreem hard en zullen ze niet meer breken. Nu is het tijd om de confetti badbommen te versieren.
  8. Meng hiervoor ongeveer 1 snufje micapoeder met een theelepel isopropanol. Zo krijg je een kleurmengsel voor het versieren van de badbommen. Je kunt nu de mica pasta naar wens op de confetti bath bombs deppen.

Waar je op moet letten bij het maken

  • Heel belangrijk: Druk de confetti bath bombs na het gieten niet stevig aan, maar ga er voorzichtig mee om. Ze zijn nog vrij broos. Je kunt ze daarom het beste op bijvoorbeeld een plank of bakplaat met bakpapier leggen en aan de kant leggen. De badbommen moeten daar nu ongeveer 24 uur blijven liggen om helemaal uit te harden. Na deze tijd zijn ze extreem hard en zullen ze niet meer breken.
  • Ook belangrijk: de badbommen mogen niet in contact komen met water (pas als ze in bad liggen). Ze zullen dan barsten en broos worden. Zorg er daarom voor dat al het keukengerei en de badbomvormen helemaal droog zijn.
  • Het bath bomb mengsel hoeft niet nat te zijn. Het is voldoende als het een beetje vochtig lijkt. Kneed het mengsel in ieder geval goed door.
  • Na het deppen van de confetti badbommen met de micapasta is een korte droogtijd voldoende.

De kleurrijke badbommen gebruiken

Plaats gewoon één of meerdere bommen (afhankelijk van de grootte) in het warme badwater. Ze zullen onmiddellijk oplossen en opborrelen.

Omdat de confetti badbommen vetvrij zijn, blijft de badkuip schoon, ook na het baden en aftappen van het badwater. Het is daarom voldoende om het bad kort na te spoelen met helder water.

De badballen bewaren

De badballen moeten zo droog mogelijk bewaard worden. Als je ze als decoratie in de badkamer wilt zetten, kun je de badbommen het beste in luchtdichte potjes bewaren. Zo zijn ze beschermd tegen vocht en gaan ze lang mee.

Grondstoffen en ingrediënten voor je zelfgemaakte cosmetica en doe-het-zelf zeepjes

De verzending is snel, de selectie vetten, oliën, wassen, essentiële oliën, parfumoliën, cosmetische grondstoffen en accessoires is enorm en de service is betrouwbaar.

Seifen ganz einfach selber machen

Met het ebook van naturseife-und-kosmetik ontdek je hoe je gemakkelijk je eigen zeep kunt maken:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*