Aluminium in deodorants: Hoe schadelijk de stof echt is

Was man über Alumium in Deos wissen sollte

Aluminium in Deos

Aluminium in deodorants? Het gebruik van deodorant maakt al heel lang deel uit van de routine van (bijna) elke Duitser: S Ochtends een beetje deodorant onder de oksels spuiten, na het sporten, voor het sporten en ook tussendoor. Wat veel mensen zich niet realiseren is dat de stoffen die ze elke dag op zichzelf spuiten vaak niet bepaald onschadelijk zijn. Vooral aluminium in deodorants wordt al enige tijd bekritiseerd. Maar waarom zit er eigenlijk aluminium in deodorants en waarom zou het schadelijk zijn?

Aluminium in deodorants – Wat is aluminium eigenlijk?

Aluminium is een metaal dat voor het eerst werd geproduceerd in 1825 en is een primaire grondstof. Dit betekent dat het in grote hoeveelheden op aarde voorkomt en het meest voorkomende metaal is. De stof is zeer veelzijdig, kan worden gebruikt in de industrie en komt naast deodorant ook voor in alledaags gebruik, met name in verpakkingen zoals yoghurtpotten, spiegelreflexcamera’s, bakplaten en voedsel. Aluminium wordt ook aangetroffen in drinkwater. Er is een grenswaarde van 0,2 mg/l voor drinkwater in Duitsland – meer wijdverspreid is de inname van de stof in voedingsmiddelen zoals thee, cacao, chocolade, vlees, etc. (afhankelijk van herkomst en teeltomstandigheden). volgens de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid is de toelaatbare inname 1 milligram per lichaamsgewicht per week.

Is het beter om deodorant te gebruiken zonder de schadelijke stof?

Het gebruik van deodorant maakt al lang deel uit van onze dagelijkse routine. Daar is in eerste instantie niets mis mee. Je zou echter (indien mogelijk) een deodorant zonder aluminium moeten gebruiken als zweetdoder. We nemen al vrij veel van het metaal op via ons voedsel. Een deel ervan wordt op natuurlijke wijze uitgescheiden, maar een deel slaat neer in het menselijk lichaam en heeft fataal ook dezelfde opslageiwitten als ijzer, wat weer leidt tot bloedarmoede in het lichaam. Om de limiet niet vele malen te overschrijden, raden deskundigen aan om over te stappen op deodorants zonder het ingrediënt aluminium. Als je dit niet wilt doen, moet je in ieder geval direct na het scheren geen of minder deodorant gebruiken, omdat het veel gemakkelijker is voor schadelijke stoffen om ongemerkt het lichaam binnen te dringen.

Aluminium als ingrediënt in een hygiëneproduct is zeker nog een onderschat gevaar en vormt een onberekenbaar risico: Tot nu toe zijn de langetermijneffecten van hoge aluminiumconcentraties in het lichaam niet onomstotelijk bewezen. Het is een feit dat er verschillende onderzoeken zijn over dit onderwerp, omdat het lichte metaal vooral wordt verdacht van een verband met ziekten zoals borstkanker of andere tumoren, en er wordt ook gesproken over een mogelijke ziekte van Parkinson. Een indicatie van de verstrekkende gevolgen van zeer hoge aluminiumniveaus in het lichaam is echter dat borstkankerpatiënten significant hogere niveaus hadden dan gezonde vrouwen.

Conclusie

Het aluminiumdossier is zeker nog niet gesloten. Er is nog steeds een grote behoefte aan onderzoek, dat de medische wereld en laboratoria in de toekomst hopelijk in detail zullen blijven bestuderen op proefdieren (meestal muizen) om duidelijke resultaten te kunnen geven.

Als je nog steeds geïnteresseerd bent, kun je de film “The Aluminium File” bekijken met veel interessante informatie en sequenties.

http://www.youtube.com/watch?v=pJdA_GCAWUE

Op DeosohneAluminium vind je een lijst met producten zonder deze stof die verkrijgbaar zijn in drogisterijen.

Grondstoffen en ingrediënten voor je zelfgemaakte cosmetica en doe-het-zelf zeepjes

De verzending is snel, de selectie vetten, oliën, wassen, essentiële oliën, parfumoliën, cosmetische grondstoffen en accessoires is enorm en de service is betrouwbaar.

Seifen ganz einfach selber machen

Met het ebook van naturseife-und-kosmetik ontdek je hoe je gemakkelijk je eigen zeep kunt maken: