Glycerine in cosmetica

Feuchthaltefaktor Glycerin in Cremes und Duschgelen

Glycerin in Kosmetik

Glycerine zit in bijna alle waterige cosmeticaproducten. Maar waarom wordt glycerine zo vaak gebruikt in cosmetica? En is glycerine wel goed voor de huid? Ontdek waarom glycerine ook wordt gebruikt in natuurlijke cosmetica en zelfgemaakte cosmetica Cosmetica.

Glycerine in cosmetica – wat is glycerine eigenlijk?

Glycerine is een driewaardige alcohol met een lichtzoete smaak zoetige smaak. De suikeralcohol is een natuurlijk bestanddeel van Plantaardige oliën en vetten. Tijdens het verzepen wordt de glycerine gescheiden van de Vetzuren in vetten en oliën. De glycerine die op deze manier vrijkomt is verantwoordelijk voor de huidverzorgende eigenschappen van natuurlijke zepen van de zeep.

Glycerine is een natuurlijk onderdeel van het huideigen hydratatiesysteem en is daarom aanwezig in de menselijke huid, waardoor het een populair hydraterend ingrediënt in cosmetica is. Hoewel studies aantonen dat glycerine kan bijdragen aan het uitdrogen van de huid, is dit alleen het geval wanneer hoge concentraties worden gebruikt. Glycerine wordt geproduceerd door plantaardige of dierlijke vetten te splitsen in onder andere glycerine en vetzuren. De suikeralcohol kan dus zowel van dierlijke als plantaardige oorsprong zijn.

Gebruik van glycerine in cosmetica

Vanwege zijn hydraterende eigenschappen zit glycerine van dierlijke en plantaardige oorsprong vaak in crèmes, lotions, douchegels en shampoos. In oppervlakteactieve producten zoals shampoos en douchegels wordt gezegd dat het huidirritatie voorkomt, ernstige uitdroging van de huid en het haar tegengaat en het oppervlakteactieve product over het algemeen beter verdraagbaar maakt.

Duschgel selber machen
Afbeelding door timokefoto op Pixabay

Glycerine in cosmetica is echter ook controversieel, omdat sommige bronnen Bronnen een uitdrogend effect van de suikeralcohol beschrijven. Studies volgens onderzoeken droogt glycerine de huid pas uit bij concentraties van ongeveer 30 procent. Persoonlijk heb ik goede ervaringen met de suikeralcohol maar ik gebruik het alleen in kleine hoeveelheden in crèmes, Douchegels en shampoos. In natuurlijke, zelfgemaakte zepen fungeert glycerine als een als hydraterend bijproduct dat het verzorgende effect en de huidvriendelijkheid van de zeep verhoogt van de zeep.

Glycerine in zelfgemaakte cosmetica

Glycerine wordt verkregen uit vetten, die van dierlijke of plantaardige oorsprong kunnen zijn. Dus als je geen dierlijke ingrediënten in je cosmetica wilt of zelf veganistische cosmetica wilt maken , let dan op de kwaliteit van de suikeralcohol. Glycerine wordt soms ook verkregen uit palmolie. Palmolie is controversieel, omdat de palmolie-industrie mede verantwoordelijk is voor de ontbossing van het regenwoud. Ik kan de glycerine 86%, plantaardig, palmolievrij van Dragonspice aanbevelen.

Hoe te gebruiken

Glycerine kan worden gemengd met water. Het wordt daarom direct toegevoegd aan de waterfase in crèmes en lotions en in douche- en badcosmetica. Je kunt glycerine in het water wegen en dan met het water mengen.

Je kunt ook een bekend synergetisch effect bereiken met Glycerine in combinatie met urea. Als je de twee Ingrediënten in een crème gebruikt, bereik je een bijzonder goed hydraterend hydraterend effect. Let er wel op dat glycerine in cosmetica over het algemeen een te hoge dosering in cosmetica. In crèmes, shampoos, lotions en douchegels is een maximale concentratie van een maximale concentratie van 5% voldoende. Reinigingsproducten zoals wasgels en reinigingsmelk kunnen iets meer glycerine bevatten (tot 10 %).

Grondstoffen en ingrediënten voor je zelfgemaakte cosmetica en doe-het-zelf zeepjes

De verzending is snel, de selectie vetten, oliën, wassen, essentiële oliën, parfumoliën, cosmetische grondstoffen en accessoires is enorm en de service is betrouwbaar.

Seifen ganz einfach selber machen

Met het ebook van naturseife-und-kosmetik ontdek je hoe je gemakkelijk je eigen zeep kunt maken:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*