In dit geval moet je No Poo niet letterlijk vertalen, want deze trend draait om het wassen van je haar. Als het op looks aankomt, duren de meeste trends niet lang. Gelukkig maar, zou je bijna zeggen, want het is niet ongewoon dat ze bizar zijn. Eén huidige trend klinkt in ieder geval bizar: “No Poo” beschrijft geen methode om te stoppen met luiers, maar natuurlijke haarverzorging – zonder shampoo.
Opsteken, kleuren, vlechten, föhnen, afscheren, doneren en in de soep vinden – er zijn veel dingen die we met ons haar kunnen doen. Zelfs als haar functie als bescherming tegen licht en warmte-isolatie afneemt, doet het ons nog steeds goed. En het siert ons! Tenminste als het goed verzorgd wordt. De huidige verzorgingstrend No Poo belooft precies dat. Het draait allemaal om haarverzorging met alleen natuurlijke producten of zelfs alleen water. Kan het werken?
No Poo – wat achter de huidige trend
Waar komt komt dit idee vandaan? Moeten onze producten niet steeds beter worden?
Sommige Kappers beschrijven hoe de markt al lang producten aanbiedt die ontwikkeld zijn en de hoofdhuid of het haar niet beschadigen. Je moet echter goed kijken conventionele shampoos bevatten veel kunstmatige Ingrediënten. Synthetische oppervlakteactieve stoffen, parfums en siliconen kunnen zelfs zelfs blijvende schade veroorzaken. Vooral de oppervlakteactieve stoffen zouden het effect hebben dat ze de hoofdhuid stimuleren om vet te worden. Het is niet ongewoon dat ze de natuurlijke PH-waarde van onze hoofdhuid uit balans: hoe vaker je het wast, hoe vetter het haar.
Het is dus geen wonder dat steeds meer mensen agressieve shampoos willen vermijden. Voor hun eigen bestwil en die van het milieu. De chemische stoffen komen immers ook in het afvalwater terecht en shampoos en dergelijke produceren veel verpakkingsafval .
Wat zijn de Alternatieven voor conventionele shampoo?
Haarzepen:
Als je wilt beginnen om te beginnen met het verminderen van verpakkingsafval in het bijzonder, zijn haarzepen een goede optie. je zou kunnen zeggen “terug naar de wortels”, want misschien wassen je wassen je ouders of grootouders hun haar met zeep.
Als je natuurlijke, handgemaakte zepen koopt, kun je er het beste op letten dat ze gemaakt zijn van biologische ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Je kunt natuurlijk ook je eigen haarzeep maken.
Het fijne aan Haarzepen is dat ze schuimen en ons dat vertrouwde haarwasgevoel geven gevoel. Wij mensen zijn tenslotte gewoontedieren en daarom zijn de Haarzepen bijzonder goed voor de eerste keer.
Lava of helende klei:
Water zorgt ervoor dat zowel helende klei als lavaklei opzwellen, waardoor een gel ontstaat die gebruikt kan worden voor haarverzorging. Kant-en-klare gels zijn nu ook verkrijgbaar in de winkels.
Het voordeel is dat de natuurlijke beschermlaag van het haar behouden blijft en de talgklieren worden worden gespaard. In tegenstelling tot lavaklei kan helende klei worden onderverdeeld in verschillende Soorten, die verschillend goed zijn voor bepaalde haartypes. Zo bevat rode helende aarde een hoger percentage ijzer, terwijl groene aarde meer mineralen bevat.
Uit je eigen keuken:
Als je “No Poo” wilt uitproberen zonder veel moeite of kosten, kun je roggemeel proberen. Belangrijk: gebruik geen ander meel! Roggemeel bevat nauwelijks gluten en wordt daarom niet deegachtig in combinatie met water. Je moet er ook voor zorgen dat het meel zo fijn mogelijk is, zodat er geen klontjes in het haar ontstaan. Meng ongeveer 4-5 eetlepels roggemeel met water, voeg het mengsel toe aan je haar en spoel het uit zoals gewoonlijk. Je kunt ook een beetje koffie door het rogge- en watermengsel roeren. Dit verwijdert onaangename geurtjes en cafeïne bevordert de bloedtoevoer naar de haarwortels. Cacao en kaneel zijn ook kleine helpers. Ze binden en absorberen talg en werken het beste in combinatie met lavaklei. Sommige bloggers raden een mengsel aan van ongeveer twee tot vier theelepels honing met twee theelepels lauw water. Dit zorgt voor glans en vocht. Je kunt ook een behandeling maken van appelmoes:
Het mengsel verdeel het mengsel van fijngepureerde appels over de hoofdhuid en spoel het na 30 minuten grondig uit grondig uitspoelen.
Teruggekomen van een wandeling:
Terwijl de kinderen figuurtjes maken van hun verzamelde kastanjes en tandenstokers, kunnen wij er onze shampoo van maken. Voor 350 ml kastanjeshampoo heb je ongeveer 20 paardekastanjes, water, een fijngehakte appel met pitten en een leeg potje nodig. Om na het koken de consistentie van gel te krijgen, heb je ook een verdikkingsmiddel nodig. Hiervoor kun je 4 eetlepels maïzena gebruiken. Breng de gehakte kastanjes aan de kook in een pan met alle ingrediënten behalve het verdikkingsmiddel, dek af en laat 25 minuten zachtjes koken. Druk de bouillon vervolgens door een doek en zeef. Voeg tot slot het verdikkingsmiddel toe en meng goed.
Altijd onthouden:
Vergeet niet om je haar bijzonder goed uit te borstelen. Alleen zo voorkom je dat vuildeeltjes zich ophopen. Bovendien wordt de talg over de lengte van het haar verdeeld en kan het gemakkelijker worden uitgewassen.
Promotie partneraanbiedingen**
[amazon box=” B018POHY7E , 3946658091 , B06XNN3CBD ” grid=”3″]
Wat zijn de Alternatieven voor conventionele spoelingen?
Je kunt beter geen olie op het vuur gieten:
Maar in het haar! Argan-, kokos-, jojoba- of olijfolie, maar ook een mengsel van aloë vera-gel en avocado-olie , kunnen als behandeling werken. Masseer de oliën alleen in de punten om te voorkomen dat ze te vet worden.
Een bezoekje aan de keuken volstaat:
Appelciderazijn maakt het haar glanzend. Meng azijn in een verhouding van 1 op 10 met water en eventueel met planten of essentiële oliën voor een aangename geur en extra actieve ingrediënten. Breng het mengsel aan op nat haar en spoel het uit met ijskoud water. Het koude water sluit de haarschacht en zorgt voor een glad oppervlak. “No Poo” – een test van geduld Hoe positief veel van de effecten van “No Poo” ook zijn, niemand hoeft zich te schamen of ongemakkelijk te voelen. Neem dus de tijd en denk eraan om de veranderingen stap voor stap door te voeren. De omschakeling kan enkele maanden duren. Bovendien is elk haar anders. Aanbevelingen en recepten zullen daarom niet voor iedereen even goed werken. Het is altijd het proberen waard.
Geef als eerste een reactie