Tuinderszeep met laurierolie (palmolievrij)

Seife selber machen - Gärtnerseife ohne Palmöl

Net op tijd voor het komende tuinseizoen kan elke hobbytuinier een geschikte tuinierszeep koken. Met behulp van zo’n zeep kun je vuil, aarde, hars en grasvlekken op milde en natuurlijke wijze van je handen verwijderen, kleine wondjes behandelen en ook je huid verzorgen. Hier vind je een zeeprecept voor een tuinierzeep met laurierolie die je zelf kunt maken. Natuurlijk zijn er ook instructies en tips voor het maken van zeep.

Zelf tuinierzeep met laurierolie maken – wat is belangrijk?

In een vorig artikel hebben we de belangrijkste aspecten van tuinierzeep al behandeld. Het belangrijkste verschil tussen zogenaamde tuinderszepen en andere zepen is het exfoliërende, reinigende additief. Aan de vloeibare, licht ingedikte zeeppasta worden geselecteerde exfoliërende stoffen toegevoegd die grof vuil en onzuiverheden van de handen kunnen verwijderen. Daarnaast zorgen geselecteerde essentiële oliën ervoor dat de huid wordt gekalmeerd en dat kleine krasjes en schaafwondjes worden behandeld.

Zeeprecept: Tuinderszeep zonder palmolie

Voor ongeveer 1000 g zeep

Maak je eigen tuinierzeep met laurierolie: zo doe je dat

Als je nog nooit zelf zeep hebt gemaakt, moet je eerst ons eBook“Creatieve zepen, makkelijk zelf te maken” aanschaffen en alle nodige tips, informatie en hulp bekijken. Je moet geen zeep koken zonder je eerst te verdiepen in het onderwerp zeep maken.

Volg, zoals altijd, altijd de veiligheidsregels bij het maken van zeep:

  1. Weeg de kokosolie en babassu-olie af in een steelpan en smelt op laag vuur op de kookplaat.
  2. Haal de pan van het vuur, voeg dan de sheaboter toe en laat smelten.
  3. Voeg dan de overige oliën – met uitzondering van de arganolie – toe aan de pan met de vetten en roer door.
  4. De loog kan nu worden bereid volgens de veiligheidsregels en laten afkoelen. Zorg er altijd voor dat de loog op een veilige plaats staat om af te koelen. Kinderen en huisdieren mogen geen toegang hebben tot de container!
  5. Meet of weeg de maanzaadjes, kruiden, arganolie en essentiële oliën af en bereid ze voor. Bereid de zeepmallen voor en plaats ze binnen handbereik.
  6. Zodra zowel de vetten als de loog een temperatuur van ongeveer 30-35°C hebben bereikt, kan de loog in de pan met de vetten worden gegoten. Werk altijd heel voorzichtig, langzaam en voorzichtig. Vergeet niet een veiligheidsbril en handschoenen te dragen, bij voorkeur oude kleren of een schort.
  7. Meng nu de twee componenten door elkaar en werk dan verder met de staafmixer totdat het zeepmengsel een puddingachtige consistentie heeft. Dit is het juiste moment om arganolie en maanzaad, maar ook kruiden en essentiële oliën toe te voegen en voorzichtig door te roeren.
  8. Blijf roeren tot de zeeplijm goed is ingedikt.
  9. Nadat je de zeeplijm in de zeepvormen hebt gegoten, dek je deze af en isoleer je ze goed. De zeep moet warm worden ingepakt om de gelfase te bevorderen.

Na een rijpingsperiode van ongeveer 6 weken kun je je verheugen op een voedende, antiseptische en sterk reinigende tuinierzeep zonder palmolie, precies op tijd voor de zomer!

Grondstoffen en ingrediënten voor je zelfgemaakte cosmetica en doe-het-zelf zeepjes

De verzending is snel, de selectie vetten, oliën, wassen, essentiële oliën, parfumoliën, cosmetische grondstoffen en accessoires is enorm en de service is betrouwbaar.

Seifen ganz einfach selber machen

Met het ebook van naturseife-und-kosmetik ontdek je hoe je gemakkelijk je eigen zeep kunt maken: